Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΗΠΑ: Ετοιμο το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν

Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια επίθεση. "Μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς σε μία τόσο ασταθή περιοχή", τόνισε.

"Οι ΗΠΑ παρόλα αυτά", συνέχισε, "δεν μπορούν να αφήσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο".

"Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και η μία και η άλλη επιλογή με ανησυχούν πολύ", παραδέχθηκε ο αρχηγός του επιτελείου.

Ο Μάικλ Μάλεν δήλωσε "αισιόδοξος" ότι οι διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στο Ιράν θα οδηγήσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου. Συμπλήρωσε όμως:

"Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και θα παραμείνουν εκεί, Ελπίζω να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι σημαντικές και γνωστές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου