Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ka-52 Alligator για τα ρωσικά Mistral


Οριστική είναι η απόφαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για τον τύπο του ελικοπτέρου που θα εξοπλίσει τα γαλλικά ελικοπτεροφόρα σκάφη Mistral που θα αποκτηθούν.



Πρόκειται για τα ελικόπτερα Ka-52 Alligator όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι εξαιρετικά προηγμένο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα αντίστοιχα δυτικά.


Διαθέτουν πυροβόλο των 30 χιλιοστών και μπορούν να εκτοξεύσουν ποικιλία βλημάτων εναντίον των στόχων που επιλέγουν οι χειριστές τους. Επίσης, διαθέτουν δύο συστήματα ραντάρ, ένα για παρακολούθηση των στόχων στο έδαφος και ένα για τους αντίστοιχους στον αέρα.

Το Ka-52 Alligator είναι βελτιωμένη έκδοση του Ka-50 Hokum. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1994 αν και η μαζική παραγωγή του ξεκίνησε μόλις το 2008.


Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να αποκτήσουν το λιγότερο πέντε αμφίβια γαλλικά σκάφη τύπου Mistral, παραλαμβάνοντας το σύνολο της τεχνογνωσίας που συνοδεύει τη ναυπήγηση του σκάφους, ώστε στη συνέχεια να ναυπηγηθούν άλλα τρία τουλάχιστον, αμιγώς από ρωσικό ναυπηγείο.


Τα Mistral μπορούν να μεταφέρουν και να αξιοποιούν επιχειρησιακά μέχρι 16 ελικόπτερα, 70 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 αρμάτων μάχης, καθώς επίσης και 450 στρατιωτών.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι τα πλοία θα εξοπλίσουν τον Βόρειο Στόλο και αυτόν του Ειρηνικού, αν και αναλυτές υποπτεύονται ότι θα βρεθούν να επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου