Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αίτηση για πληροφορίες από το ινδικό ναυτικό για ελαφρά ελικόπτερα

Το ναυτικό της Ινδίας εξέδωσε αίτηση για την παροχή πληροφοριών με σκοπό να αντικαταστήσει τα ελαφρά ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Chetak τα οποία έχουν φτάσει στο τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής.
Αποδέκτες της RfI είναι η Eurocopter, η Agusta Westland, η Bell και η Kamov. Η RfI αφορά 50 ελαφρά ελικόπτερα που θα αναλαμβάνουν αποστολές έρευνας και διάσωσης, εκκένωσης, παρατήρησης, επιτήρησης καθώς και ηλεκτρονικής παρακολουθησης. Μετά την απάντηση των εταιριών θα εκδοθεί αίτηση για προτάσεις εντός τριών μηνών, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ινδικού υπουργείου άμυνας.

Τα ελικόπτερα θα πρέπει να είναι δικινητήρια για αυξημένο επίπεδο επιβιωσιμότητας με πλήρη ολοκληρωμένα συστήματα ναυτιλίας. Θα πρέπει επιπλέον να είναι δυνατός ο έλεγχος από έναν μόνο χειριστή, παρά το ότι θα φέρουν πλήρη χειριστήρια για δύο. Στον οπλισμό θα περιλαμβάνονται τορπίλες και βόμβες βυθού για την αντιμετώπιση υποβρυχίων ενω θα μπορούν να αναλάβουν και αποστολές κατά της πειρατείας και της τρομοκρατείας.

Οι άλλοι δύο κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας ήδη βρίσκονται στη διαδικασία προμήθειας 384 ελαφρών ελικοπτέρων πολλαπλών αποστολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου