Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Το Ιράν χρειάζεται έναν χρόνο για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα

New York Times

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι το Ιράν χρειάζεται ένα έτος ή και περισσότερο για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

«Πιστεύουμε ότι έχουν περίπου ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Γκάρι Σαμόρε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό σύμβουλο, πρόκειται για τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο βάσει των υφιστάμενων εγκαταστάσεών του και της ικανότητάς του να μετατρέπει τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού σε όπλα.

Ο κ. Σαμόρε ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι διεθνείς επιθεωρητές θα εντοπίσουν σε μερικές εβδομάδες κάθε ιρανική δράση σε αυτόν τον τομέα, αφήνοντας έτσι στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνει ότι η επιβράδυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι δυνατό να οφείλεται στον κακό σχεδιασμό των φυγοκεντρωτών, σε δυσκολίες απόκτησης των υλικών ή στην ενίσχυση των προσπαθειών των Δυτικών να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου