Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το Ιράν ξεκίνησε την Δευτέρα την μαζική παραγωγή δύο υψηλής ταχύτητας θαλάσσιων πυραυλικών σκαφών

Το Ιράν ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα την μαζική παραγωγή δύο υψηλής ταχύτητας θαλάσσιων πυραυλικών σκαφών, προειδοποιώντας ταυτόχορνα τους εχθρούς του να μην "παίξουν με τη φωτιά", καθώς βελτιώνενεται η ασφάλεια κατά μήκος των ακτών της χώρας.


Τα εγκαίνια των γραμμών παραγωγής των πυραυλικών σκαφών με την ονομασία „Seraj“ και „Zolfaqar“ έρχονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για την εγχώρια κατασκευή ενός βομβαρδιστικού τηλεχειριζόμενου αεροχήματος, εμβέλειας 1.000 χιλιομέτρων, το οποίο θα παραδώσει στον "θάνατο" τους εχθρούς του Ιράν.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ανέφερε ότι τα ταχύπλοα σκάφη Seraj και Zolfaqar (το όνομα προέρχεται από το σπαθί του σιίτη Ιμάμη Αλί), θα κατασκευάζονται στο ναυτικό βιομηχανικο συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας Ahmad Vahidi άνοιξε τις γραμμές συναρμολόγησης, λέγοντας ότι τα ταχύπλοα σκάφη, εξοπλισμένα με τους πυραύλους, θα συμβάλουν στην ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων του Ιράν.

Τα ταχύπλοα εξοπλίζονται με τους πυραύλους Nasr 1, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν θανάσιμα ναυτικούς στόχους 3.000 τόνων.

"Σήμερα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στηρίζεται σε μια μεγάλη αμυντική βιομηχανία και τις ισχυρές δυνάμεις των Sepah (Φρουρών της Επανάστασης) και ο στρατός μπορεί να παράσχει ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο, τη Θάλασσα του Ομάν και στα Στενών του Χορμούζ", ανέφερε ο Vahidi.

"Ο εχθρός πρέπει να προσέχει την περιπετειώδη συμπεριφορά του, διότι η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα είναι απρόβλεπτη."

"Εάν επιτεθούν στο Ιράν, η αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μία περιοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου