Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν το Ιράκ» καθησύχασε τους Ιρακινούς



Τζο Μπάιντεν

Με τη φράση «θα είστε μια χαρά» επιχείρησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να καθησυχάσει τους Ιρακινούς για το τι θα ακολουθήσει στη χώρα, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν το Ιράκ.

Λίγες ώρες πριν ο Μπαράκ Ομπάμα σημάνει -και τυπικά- τη λήξη των αμερικανικών επιχειρήσεων, ο Μπάιντεν θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, έξι μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, που απέτυχαν να αναδείξουν νέα κυβέρνηση.

Επισήμως, όπως μεταδίδει το BBC, ο Μπάιντεν έφτασε στη Βαγδάτη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομπάμα στην τελετή «Αλλαγής Διοίκησης και Αλλαγής Αποστολής» που έχει προγραμματιστεί για αύριο, επτάμιση χρόνια μετά την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.

Απόψε το βράδυ αναμένεται το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ προς τον αμερικανικό λαού, το οποίο θα σηματοδοτεί την επίσημη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν, ότι ο Μπ. Ομπάμα θα επιχειρήσει να αναδείξει και την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Στο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση από το Ιράκ, η 31η Αυγούστου είχε οριστεί ως ημερομηνία κατά την οποία θα αποχωρήσουν και οι τελευταίες μάχιμες μονάδες. Αυτό έχει ήδη γίνει και ήδη στη χώρα βρίσκονται λιγότεροι από 50.000 στρατιώτες -έργο των οποίων είναι η εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Η πλήρης αποχώρηση των στρατευμάτων αναμένεται στα τέλη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου