Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επίθεση ενόπλων με τέσσερις αστυνομικούς νεκρούς




Υεμένη


Ένοπλοι άνδρες, που εικάζεται ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα, σκότωσαν χθες τέσσερις αστυνομικούς στην Υεμένη. Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοποδήλατα, άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικού τμήματος στην πόλη Ζενιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αστυνομικοί και να τραυματιστεί σοβαρά ακόμα ένας.

Για τις ΗΠΑ, η Υεμένη θεωρείται χώρα όπου αναπτύσσουν δράση εξτρεμιστικές οργανώσεις, πολλές από τις οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Χθες, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ότι ο Λευκός Οίκος μελετά το ενδεχόμενο να στείλει στη χώρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator.

Ο ένας από τους δύο αξιωματούχους υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη εντάσσονται στα μέσα που ενδεχομένως επιστρατεύσει η CIA στη μάχη κατά της Αλ Κάιντα, στη χώρα.

Ωστόσο, όπως και οι δύο άνδρες τόνισαν, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα και όλα τα σενάρια εξετάζονται. Πρόσθεσαν, επίσης, ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα είναι μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου