Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επιτυχημένη πτήση μη επανδρωμένου βομβαρδιστικού ανακοίνωσε η Τεχεράνη

Με τον χαρακτηρισμό «πρεσβευτής θανάτου» για τους εχθρούς του Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε την Κυριακή την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του πρώτου μη επανδρωμένου βομβαρδιστικού της, το οποίο κατασκευάζεται εξολοκλήρου στη χώρα.

«Το αεροσκάφος, εκτός από πρεσβευτής θανάτου για τους εχθρούς του Ιράν, εποτελεί και ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας» είπε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη σχετική τελετή.

Το μήκους τεσσάρων μέτρων αεροσκάφος, με την επωνυμία «Καράρ», μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερις πυραύλους και έχει βεληνεκές 1.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Σκοπός του «Καράρ» είναι «να κρατά τον εχθρό παράλυτο στις βάσεις του» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του αεροσκάφους είναι αποτρεπτικός και αμυντικός.

Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος εξήρε το στρατιωτικό πρόγραμμα αμυντικής αυτοτέλειας της χώρας του και διαβεβαίωσε για τη συνέχισή του, μέχρι «οι εχθροί της ανθρωπότητας να χάσουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν ποτέ να επιτεθούν στο Ιράν».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο ιρανικός πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέρ κατέστη λειτουργικός με τη φόρτωση των 163 ράβδων καυσίμου στην καρδιά του αντιδραστήρα. Το Ισραήλ χαρακτήρισε το γεγονός «απολύτως απαράδεκτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου