Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εκρηξη βόμβας χθες το βράδυ με έναν 15χρονο νεκρό και δύο τραυματίες Αφγανούς μετα νάστες


Πατήσια

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 [ 08:54 ]

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το βράδυ στα Πατήσια μπροστά από κτίριο της Δημόσιας Διοίκησης στην οδό Ιακωβάτων 61. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μία μητέρα με τα δυό της παιδιά που κατάγοταν από το Αφγανιστάν περνούσαν μπροστά από έναν κάδο σκουπιδιών. Ο 15χρονος νεαρός έψαξε στα σκουπίδια βρήκε ένα σακ βουαγιάζ, το σήκωσε και έγινε η έκρηξη της βόμβας που ήταν μέσα σε αυτό. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο 15χρονος και τραυματίστηκε η αδελφή του και η μητέρα του.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων, ενώ επί τόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη με εκκωφαντικό θόρυβο και στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση.
Το κοριτσάκι που τραυματίστηκε είναι ηλικίας δέκα ετών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η 45χρονη μητέρα του φέρει επιπόλαια τραύματα.
Αρχικώς πήγε με το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια αφού βεβαιώθηκε ότι το παιδί είναι καλά δέχθηκε να μεταβεί η ίδια στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της.
Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετέβη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται η ενδεχόμενη σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος που έγινε πολλές ώρες πριν από την έκρηξη, αν και από τα λεγόμενα του άγνωστου που τηλεφώνησε, θεωρείται πιθανόν να ήταν λάθος.
Συγκεκριμένα, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 8.46 χθες το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια και επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Η αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος.
Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με τα τραγικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες προφορικές αναφορές της μητέρας του άτυχου 15χρονου, η οποία όμως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της που έχει τραυματιστεί, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε. Ο γιος της που πλησίασε είδε
ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι' αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι αν η βόμβα είχε σχέση με το τηλεφώνημα, αλλά απλώς δόθηκε λάθος ο στόχος, γιατί δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση, αφού δεν εξερράγη. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι ίσως να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσή του από την οικογένεια των μεταναστών και οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν.
Παράλληλα, ερευνώνται όλες οι άλλες εκδοχές. Επίσης, αναμένεται η έρευνα των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους που έχουν εκραγεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Χρυσοχοΐδης: Οι δολοφόνοι βρίσκονται απέναντι όλων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη αμέσως μετά την έκρηξη στο γραφείο του και στη συνέχεια στα Πατήσια, από όπου δήλωσε ότι «αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη, αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία».
«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντί τους, γι' αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες» ανέφερε.
«Αυτές οι ενέργεις τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν» κατέληξε.
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με την αποψινή ισχυρή έκρηξη στα Πατήσια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ΝΔ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στα Πατήσια, σημειώνοντας: «Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου