Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συμπλοκές Ισραηλινών αστυνομικών με συγκεντρωμένους στο τέμενος του Αλ Ακσά


Συμπλοκές σε πλατεία κοντά στο τέμενος του Αλ Ακσά, στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, σημειώθηκαν την Κυριακή έπειτα από την επιδρομή της ισραηλινή αστυνομίας σε συγκέντρωση Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε μία από τις πιο ιερές για τους μουσουλμάνους και την ιερότερη για τους εβραίους, στην οποία η αστυνομία της πόλης αποφεύγει, κατά κανόνα, τις επιχειρήσεις.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες σε τουρίστες, ενώ οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν ότι ομάδα νεαρών παρέμεινε όλη τη νύχτα στο τέμενος, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι σκληροπυρηνικοί Εβραίοι απειλούσαν να εισβάλουν στον ιερό χώρο.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, ενώ επτά άτομα συνελήφθησαν. Τέσσερις αστυνομικοί και τρεις συγκεντρωμένοι τραυματίστηκαν, ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι κατέφυγαν στο τέμενος για να μην συλληφθούν.
Τις τελευταίες ημέρες, οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και Παλαιστινίων σε άλλα μέρη του Ισραήλ είναι συχνές, σημειώνει το Reuters, στον απόηχο της απόφασης του Ισραήλ να εγγράψει δύο ιερές τοποθεσίες της Δυτικής Όχθης στο νέο του σχέδιο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου