Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αντιδρούν Ν.Δ.& ΚΚΕ στον "διακανονισμό" για υποβρύχια και ΕΝΑΕ - "Όχι στην παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"







Αντιδρά η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ στην παραλαβή του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ΕΝΑΕ στην Abu Dhabi Mar. Την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παραστεί σε συνεδρίαση της υποεπιτροπής εξοπλισμών της Βουλής για τα γερμανικά υποβρύχια και για την οποία ενημερώθηκε μόλις χθες το πρωί, γνωστοποίησε ο αρμόδιος τομεάρχης, Θεόφιλος Λεονταρίδης. Η συνεδρίαση, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ανεβλήθη. To δυσεξήγητο - ή ένα από τα δυσεξήγητα - της υπόθεσης είναι ότι ενώ έχουν υπάρξει καταιγιστικές και πολύ σημαντικές εξελίξεις το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο ανακοινώνει την οποιαδήποτε επουσιώδη συνάντηση υποτίθεται για λόγους διαφάνειας, εν προκειμένω δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση!

Κατ'αυτό τον τρόπο οι πάντες έχουν ενημερωθεί μόνο από το δημοσίευμα του defencenet.gr και των sites και blogs που αναδημοσίευσαν το θέμα από το defencenet.gr! Έτσι ο Θ.Λεονταρίδης βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών προχώρησε σε μία οξεία δήλωση, σύμφωνα με την οποία: "Η τροποποίηση της σύμβασης συνεπάγεται βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου, σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και κίνδυνο επιχειρησιακής φύσεως".
"Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί του θέματος όταν λάβει την επίσημη ολοκληρωμένη κυβερνητική ενημέρωση στη Βουλή. Η τοποθέτησή μας θα υπαγορεύεται από τα πάγια επιχειρησιακά συμφέροντα του Π.Ν. και φυσικά από το δημόσιο συμφέρον, που σε καιρούς δεινής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση πόρων", κατέληξαν οι δηλώσεις του.
Διαρκές σκάνδαλο χαρακτηρίζει την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά το ΚΚΕ
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ελληνικός λαός πλήρωσε πανάκριβα και συνεχίζει να πληρώνει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιεί και συρρικνώνει τη ναυπηγική βιομηχανία.
«Έτσι γίνονται τα ελλείμματα και τα χρέη, έτσι εξασφαλίζεται η στήριξη της Μέρκελ στη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων», τονίζει το ΚΚΕ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου