Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τριάντα πέντε Σομαλοί πειρατές στα χέρια του γαλλικού Ναυτικού.

Υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας

Το γαλλικό Ναυτικό ανακοίνωσε τη σύλληψη 35 πειρατών στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, κάνοντας λόγο για την πλέον επιτυχή επιχείρηση μετά την έναρξη της ευρωπαϊκής αποστολής κατά της πειρατείας το 2008.
Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη με τη συνδρομή ελικοπτέρων και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικές βολές για να συλλάβουν τους πειρατές, καταλαμβάνοντας συνολικά δέκα σκάφη.
Η γαλλική φρεγάτα Nivose υποστηρίχθηκε από ιταλικό σκάφος και ισπανικά αεροσκάφη στη διάρκεια της επιχείρησης που διήρκεσε τρεις ημέρες. Δεν αποσαφηνίζεται το ακριβές σημείο που διεξήχθη η επιχείρηση, ούτε και πού θα οδηγηθούν οι πειρατές.
Περισσότεροι από 100 Σομαλοί κατηγορούμενοι για πειρατεία έχουν μεταφερθεί στην Κένυα, ωστόσο ελάχιστοι έχουν καταδικαστεί και οι περισσότεροι βρίσκονται στη φυλακή εν αναμονή δίκης.
Ελάχιστοι πειρατές έχουν μεταφερθεί για δίκη στη Γαλλία, στην Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά της πειρατείας εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2008 με επίκεντρο τον Κόλπο του Αντεν, μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες διαδρομές που είχε βρεθεί στο έλεος των πειρατών.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η δράση των πειρατών έχει επεκταθεί σε μια ευρύτερη ζώνη, πολύ νοτιότερα από τις Σευχέλλες μέχρι και τη Μαδαγασκάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου