Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Μηδέν εις το πηλίκον" από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου & Α.Μερκέλ - Έχασε τον χρόνο του ο πρωθυπουργός


Mηδέν εις το πηλίκον", όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν το αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρόυ στο Βερολίνο και της συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ. Μόνο από την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης αρκεί για να εξάγει κάποιος συμπεράσματα για τα αποτελέσματα της: "Μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολύ σημαντικούς τομείς όπως του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, της πολιτικής προστασίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, της μετανάστευσης και τους ασύλου, καθώς και του πολιτισμού και της εκπαίδευσης"!

Μήπως στην παρούσα φάση προηγούνται κάποια πιο σοβαρά και άμεσα προβλήματα από την "κλιματική αλλαγή";
Βέβαια και το ελάχιστο της συνάντησης - κάτι περισσότερο από μία ώρα - δείχνει ότι η συνάντηση έγινε περισσότερο για τα φωτογραφικά φλας παρά για οτοδήποτε άλλο. Μάλλον έχασ τον χρόνο του ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Κατά τα λοιπά είχαμε τα γνωστά "Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια" (σ.σ. όχι, απλώς το κατοχικό δάνειο ζητάμε...), που τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο.
Η Α.Μέρκελ απένειμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα καθώς και για το «κουράγιο» το οποίο επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας. Τα ίδια που είχε πει και χθες δε νομίζουμε να χρειαζόταν να διανύσει ο Έλληνας πρωθυπουργός τόσα χιλιόμετρα για τα ακούσει και live.
«Θέλουμε τη σταθερότητα του ευρώ και θα παλέψουμε μαζί γι' αυτό», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος αλλά δεν έπεισε.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η Α.Μέρκελ επισήμανε ότι "η Γερμανία πρέπει να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα" και πως "πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση".
Σε ερώτηση για το αν η Γερμανία θα δώσει απευθείας οικονομική βοήθεια σε διμερές ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Μέρκελ απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια. Όπως ανέφερε, η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν απειλείται για την ώρα, επομένως δεν τίθεται ζήτημα βοήθειας. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως ούτε στο μέλλον πρόκειται να τεθεί.
"Οι Ελληνες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, πρέπει να κάνουν υπομονή, όμως υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρόμοια προβλήματα". Και ανέφερε την Ιρλανδία, την Ουγγαρία και την Εσθονία.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν προσπαθεί να μεταφέρει ευθύνες αλλού, «εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα προβλήματά μας». Συμπλήρωσε πως "αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι ηθική και πολιτική στήριξη, την οποία, όπως ανέφερε, πήρε σήμερα από τη Γερμανία". Πως αποτιμάται αυτό επί της ουσίας δε νομίζουμε ότι ούτε ο ίδιος μπορεί να πει...
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε από την πλευρά του την κ. Μέρκελ «για τα λόγια υποστήριξης στο δύσκολο πρόγραμμά μας» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε "ιδιαιτέρως" την Μέρκελ και για την απόφαση να υπάρξει "στενή συνεργασία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας", αλλά δεν διευκρίνισε πότε και πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Η πολύ κακή στιγμή της κοινής συνέντευξης για τον Γ.Παπανδρέου ήταν όταν δέχθηκε να απαντήσει σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, για τα περί πώλησης νησιών. Βέβαια τόνισε ότι "Τα περί πώλησης νησιών είναι εκτός συζήτησης και πως υπάρχουν πιο ευφάνταστοι τρόποι για να μειωθεί το έλλειμμα", αλλά η απάντηση αυτή φάνηκε πολύ λίγη...
«Μας πλήγωσαν ορισμένα δημοσιεύματα» στον γερμανικό Τύπο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με τη γερμανική κυβέρνηση αλλά ούτε με το λαό της Γερμανίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου