Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ισραηλινός αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης





Ο ισραηλινός στρατός έκλαβε εντολή να αποκλείσει την κατεχόμενη Δυτική Οχθη ως τις 6 Απριλίου «για λόγους ασφαλείας» λόγω της εορτής του Πάσχα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα σήμερα, τοπική ώρα, ως τα μεσάνυκτα της 6ης Απριλίου.
Στη διάρκεια του αποκλεισμού αυτού, θα απαγορεύονται αυστηρά οι μετακινήσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος, με εξαίρεση γιατρούς, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, κληρικούς, δημοσιογράφους και για τους 500 φοιτητές και καθηγητές της Δυτικής Οχθης.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν πάγωμα εποικιστικής δραστηριότητας

Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσον δεν παγώνει πλήρως η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σύρτη της Λιβύης.
«Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων απαιτεί το πλήρες πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ», τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι άραβες ηγέτες και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ένα χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που αυτές επαναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου