Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Υπογραφή της νέας START τον Απρίλιο στην Ευρώπη «δείχνει» ο Πούτιν














Μόσχα - Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 [ 21:33 ]

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων Ρωσίας-ΗΠΑ με ανώτατο συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι η νέα συνθήκη είναι πιθανόν να υπογραφέι τον Απρίλιο. Ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα με την Χίλαρι Κλίντον.
Μετά το πέρας της συνάντησης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεργάτης του Ρώσου πρωθυπουργού ανέφερε ότι η συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη Συνθήκη START -τη διμερή στρατηγική συμφωνία του 1991 που εξέπνευσε το 2009- θα επισφραγιστεί πιθανότατα στην Ευρώπη και όχι στην Ουάσινγκτον.
Στην «τελική ευθεία» είχαν τοποθετήσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα START αμφότεροι οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Χίλαρι Κλίντον και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη μετά από συνάντησή τους στην ρωσική πρωτεύουσα.
Ο σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Ιράν, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε στην Χίλαρι Κλίντον πως η Ρωσία ενδέχεται να συναινέσει σε ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, επανέλαβε όμως την πάγια ρωσική στάση ότι οι κυρώσεις μπορεί να αποδειχθούν αντιπαραγωγικές.
Στην ίδια συνάντηση ο Πούτιν μετέφερε στην Χίλαρι Κλίντον τη ρωσική απογοήτευση για την καθυστέρηση στην ένταξη της χώρας στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου