Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Δρούτσα με Νταβούτογλου.



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Η σημερινή επικοινωνία των δύο ανδρών έρχεται μόλις δύο μέρες από την συνάντηση τους στην Κόρδοβα της Ισπανίας, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε και μόλις μία ημέρα πριν από την σύγκλιση της 15ης Συνόδου της Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας.
Η Σύνοδος της Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας, πρόκειται να λάβει χώρα αύριο 9 Μαρτίου στην Άγκυρα και θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Η συγκεκριμένη Επιτροπή ασχολείται με ζητήματα χαμηλής πολιτικής όπως περιβάλλοντος πράσινης ανάπτυξης, και αντιμετώπιση του αρνητικού για την Ελλάδα εμπορικού ισοζυγίου.
Οι Τούρκοι από την πλευρά του θα ζητήσουν από την Ελλάδα την κατάργηση της χορήγησης βίζας Σένγκεν για τα «πράσινα διαβατήρια», τα οποία χρησιμοποιούν πολλοί υπάλληλοι του τουρκικού δημόσιου τομέα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτής της κατηγορίας των διαβατηρίων κυμαίνεται μεταξύ 400.000 και 500.000.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω Επιτροπή συστήθηκε το 1999, όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο σημερινός Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. Επισημαίνεται ότι ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός πρόκειται να επισκεφτεί την Άγκυρα η οποία πιθανότατα υα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου