Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δύο εκρήξεις σε σταθμούς μετρό της Μόσχας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες



Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 [ 09:16 ]

Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Μόσχας, ενώ η ρωσική εισαγγελία ανακοίνωσε ήδη ότι πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας και ξεκίνησε έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».
Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 07:56" (06:56 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Λιουμπιάνκα, ενώ η δεύτερη στο σταθμό του Παρκ Κουλτούρι στις 08:38" (07:38 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πρώτη έκρηξη στο σταθμό Λιουμπιάνκα σκοτώθηκαν 22 άτομα και τραυματίστηκαν 11, ενώ από την έκρηξη στο Παρκ Κουλτούρι οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 12 και οι τραυματίες στους 15.
Νωρίτερα, η εισαγγελία της Μόσχας είχε ήδη ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια»: «Ξεκίνησε έρευνα ύστερα από τις δύο εκρήξεις στους σταθμούς Λουμπιάνκα και Παρκ Κουλτούρι του μετρό για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εισαγγελίας. Στο σταθμό της Λιουμπιάνκα, δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες για την απομάκρυνση των τραυματιών χρησιμοποιούνται ακόμη και ελικόπτερα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις υπόγειες διαβάσεις, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες γραμμές του μετρό παραμένουν σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου