Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Επιχείρηση-αστραπή ισραηλινών τανκ στη Λωρίδα της Γάζας















Γάζα - Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 [ 13:40 ]
Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή τους στη διάρκεια σύντομης εισβολή που πραγματοποίησαν ισραηλινά άρματα μάχης στη Λωρίδα της Γάζας, την επομένη της ανταλλαγής πυρών με Παλαιστινίους που οδήγησε στο θάνατο των δύο Ισραηλινών στρατιωτών.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισραηλινά τανκ και εκσκαπτικά μηχανήματα προέλασαν έως τη νότια πόλη Χαν Γιουνίς πριν αποσυρθούν. Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για βολές από το ισραηλινό ναυτικό κατά μήκος της ακτογραμμής στη Γάζα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά το θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστίνιους κοντά στο φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ήταν η πρώτη φορά που Ισραηλινοί στρατιώτες χάνουν τη ζωή του στη Γάζα μετά τη μεγάλη επίθεση των 22 ημερών στην περιοχή, ένα και πλέον χρόνο πριν.
Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, την Παρασκευή, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό διοικητή της νότιας περιοχής του Ισραήλ, στρατηγό Γιοάβ Γκαλάν.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πέρασαν προς την πλευρά της Γάζας όταν εντόπισαν αντάρτες να τοποθετούν εκρηκτικά κατά μήκος των συνόρων.
Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC από την πλευρά της Γάζας αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Παλαιστίνιοι επιχείρησαν να συλλάβουν ως αιχμάλωτο ένα Ισραηλινό στρατιώτη.
Μετά το θάνατο των στρατιωτών, δεν είναι λίγοι στη Λωρίδα της Γάζας που φοβούνται τα αντίποινα της ισραηλινής πλευράς, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.
Το πρωί του Σαββάτου Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημίες.
* Οι αραβικές χώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να καταλήξει σε πλήρη αποτυχία η ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και να προετοιμάσουν εναλλακτικές λύσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα στη σύνοδο του Συνδέσμου στη Σύρτη της Λιβύης. «H κατάσταση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή» πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου