Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τουλάχιστον 14 νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ στο Μεξικό

Εκτελεστές δολοφόνησαν 14 ανθρώπους στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και δυο φοιτητές.
Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, τη λεγόμενη «πρωτεύουσα του εγκλήματος» στο Μεξικό, η οποία βρίσκεται αντίκρυ στο Ελ Πάσο του Τέξας, σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα στην Τσιουάουα. Νωρίς χθες Σάββατο, μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε ένα ζευγάρι που εκινείτο με αυτοκίνητο μαζί με τα παιδιά του. Οι οπλοφόροι ανάγκασαν την οικογένεια να βγει από το αμάξι, χώρισαν τους γονείς από τα παιδιά και τους γάζωσαν με σφαίρες.
Η άψυχη σορός μιας γυναίκας με σημάδια κακοποίησης βρέθηκε κρυμμένη κάτω από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων σε δρόμο επίσης στη Σιουδάδ Χουάρες. Ακόμα επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δυο φοιτητών περίπου 20 ετών, επίσης δολοφονήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας.
Σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, βρήκαν το θάνατο δύο φερόμενοι ως κακοποιοί στη Χιμένες, μια πόλη στο νότιο τμήμα της πολιτείας Τσιουάουα. Στο κεντρικό τμήμα της ίδιας επαρχίας, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Καμάργο και μια γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στην μικρή επιχείρησή της στην πόλη Μπελισάριους, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο λεγόμενος «πόλεμος των ναρκωτικών» που διεξάγει ο στρατός και η αστυνομία εναντίον των καρτέλ και οι συμμορίες μεταξύ τους για τον έλεγχο των διαμετακομιστικών οδών των ψυχοτρόπων ουσιών έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου