Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

«Η Κίνα θα καθορίσει τις κυρώσεις στο Ιράν»


Την Κίνα περιμένουν οι μεγάλες δυνάμεις που εξετάζουν πιθανές νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Εθνη, Ζεράρ Αρόντ.

"Είναι απολύτως κρίσιμο να συνεργαστούμε με τους Κινέζους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε λίγο", δήλωσε ο Αρόντ, μιλώντας σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές και διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Απέφυγε εξάλλου να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των συζητήσεων που γίνονται για νέες πιο αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν. Οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Κίνας. Η Κίνα εμφανίζεται πάντως διστακτική να συμφωνήσει σε νέες κυρώσεις.
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν και έχουν εκφράσει διαφωνίες με την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να πείσει το Ιράν να μην αναπτύξει ατομικά όπλα, ο Αρόντ απάντησε ότι "η αποτυχία θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό γεγονός" και πρόσθεσε ότι "υπάρχει ο κίνδυνος στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
ΠΗΓΗ : Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου