Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Απειλεί το Ισραήλ ο Αχμαντινετζάντ.


Με εξόντωση απείλησε το Ισραήλ ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, αν εκείνο εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στην περιοχή, μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό δίκτυο IRIB.

Τα σχόλια του Αχμαντινεζάντ έγιναν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον σύρο ομόλογό του, αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Την περασμένη εβδομάδα, η Συρία - ένας σημαντικός σύμμαχος του Ιράν στην περιοχή- κατηγόρησε το Ισραήλ ότι οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε νέα πολεμική σύρραξη.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ αλ-Χαρίρι, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Τετάρτη, είπε ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούν καθημερινώς επιδρομές στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, δημιουργώντας έτσι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
"Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι το σιωνιστικό καθεστώς αναζητεί αντίποινα για τις γελοίες ήττες του από το λαό της Γάζας και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου", είπε ο Αχμαντινεζάντ στον Μπασάρ αλ-Άσαντ της Συρίας, αναφερόμενος στις εχθροπραξίες του 2006 και του 2009.
"Αν το σιωνιστικό καθεστώς επαναλάβει τα λάθη του και ξεκινήσει μία στρατιωτική επιχείρηση, τότε θα πρέπει να δεχτεί αντίσταση με όλη μας την ορμή για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό μιά και καλή".
Ο Αχμαντινεζάντ, ο οποίος έχει πολλές φορές προβλέψει την επικείμενη διάλυση του εβραϊκού κράτους, είπε ότι το Ιράν θα παραμείνει στο πλευρό των γειτονικών του χωρών ανάμεσά τους η Συρία, ο Λίβανος και η Παλαιστίνη.
Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ, στο οποίο αναφέρεται ως σιωνιστικό καθεστώς. Το Ισραήλ θεωρεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ως μία υπαρκτή απειλή και δεν έχει αποκλείσει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης αν η διπλωματία αποτύχει να επιφέρει λύση στη διαμάχη.
Το Ιράν, ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου, δηλώνει ότι θα αντεπιτεθεί αν δεχτεί επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, που, όπως υποστηρίζει είναι τμήμα ενός ειρηνικού ενεργειακού προγράμματος, αλλά το οποίο η Δύση υποπτεύεται ότι στοχεύει στην κατασκευή βομβών.
Σε ανακοίνωσή του στα τέλη του περασμένου μήνα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι το Ισράηλ δεν σχεδιάζει κάποια επίθεση κατά του Λιβάνου, απ΄όπου η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε περίπου 4.000 ρουκέτες εναντίον του, στη διάρκεια του πολέμου το 2006, που διήρκεσε 34 ημέρες.
Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, απαντώντας στις επικρίσεις της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η Δαμασκός θα ηττηθεί σε μία τέτοια περίπτωση και ότι ο 'Ασαντ θα χάσει την εξουσία σε όποια πιθανή σύρραξη.

Το πρώτο φορτίο εμπλουτισμένου ουρανίου

Το πρώτο φορτίο ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% παρήγαγε το Ιράν, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης.
"Το Ιράν έχει την ικανότητα να εμπλουτίσει ουράνιο κατά 80% , αλλά δεν θα το κάνει", διευκρίνισε ο ιρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι "πολύ σύντομα η Τεχεράνη θα τριπλασιάσει την παραγωγή εμπλουτισμένου κατά 3,5% ουρανίου".
Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα "χάνει ευκαιρίες" και "εξυπηρετεί τις βουλήσεις των σιωνιστών" επιτιθέμενος στο Ιράν.
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου