Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ με τουλάχιστον 17 νεκρούς


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας, σήμερα το πρωί, Παρασκευή, στο εμπορικό κέντρο της Καμπούλ. Στόχοι των καμικάζι ήταν κτήρια όπου διαμένουν ξένοι υπήκοοι.
Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, αναφέροντας πως οι επιθέσεις έγιναν από πέντε βομβιστές καμικάζι. Για τουλάχιστον τρεις βομβιστές μιλά η αστυνομία της χώρας, σημειώνοντας πως μεταξύ των νεκρών είναι τρεις αστυνομικοί και αρκετοί Ινδοί υπήκοοι, ενώ στους 32 ανέρχονται οι τραυματίες.
Οι επιθέσεις έγιναν στο εμπορικό κέντρο της Καμπούλ, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στον ξενώνα «Χαμίντ», ενώ εξτρεμιστές χτύπησαν και το Park Residence.
Μετά τις εκρήξεις, ακούστηκαν σποραδικά πυρά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ζεμαράι Μπασάρι δήλωσε πως δύο καμικάζι έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των αμερικανικών, αφγανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην πόλη Μαρτζάχ, της επαρχίας Χελμάντ, που θεωρείται «προπύργιο» των Ταλιμπάν.
Τις επιθέσεις καταδίκασε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. «Οι επιθέσεις κατά Ινδών υπηκόων δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ινδία και το Αφγανιστάν» είπε.
Δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου