Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σημαντική απειλή για ΝΑΤΟ οι ελεύθεροι σκοπευτές στο Αφγανιστάν


Οι ελεύθεροι σκοπευτές αποτελούν μιαν απειλή τόσο σοβαρή για τις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν όσο και οι αυτοσχέδιες βόμβες στη τρέχουσα επίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον διοικητή του σώματος των Πεζοναυτών, Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Κόνγουεϊ.
Οι αυτοσχέδιες βόμβες που έχουν κρύψει οι Ταλιμπάν κατά μήκος των οδών θεωρούνταν μέχρι σήμερα ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός των συμμαχικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο στρατηγός Κόνγουεϊ, ο οποίος μίλησε χθες Τετάρτη ενώπιον της επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Τώρα, η πιο θανάσιμη απειλή για τους στρατιώτες μας δεν είναι κατ' ανάγκη οι αυτοσχέδιες βόμβες, αλλά μάλλον οι ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι μπορούν να πυροβολήσουν από πολύ μακριά και οι σφαίρες τους να διαπεράσουν τον προστατευτικό εξοπλισμό μας, και ειδικά τα κράνη», πρόσθεσε.
Οι Ταλιμπάν θεωρούνταν μέχρι σήμερα από τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, κακοί σκοπευτές. Ο στρατηγός Κόνγουεϊ διευκρίνισε ότι οι πεζοναύτες, σώμα ελίτ του αμερικανικού στρατού, ζήτησαν από την αμυντική βιομηχανία να κατασκευάσει πιο ανθεκτικά κράνη, που να μπορούν να αντέξουν πυρά με σφαίρες 7,62mm από Καλάσνικοφ, το προτιμώμενο όπλο των Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου