Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Την «αλλαγή στρατηγικής» του Πακιστάν για τους Ταλιμπάν χαιρετίζουν οι ΗΠΑ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν σήμερα την «αλλαγή στρατηγικής» που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες από το Πακιστάν στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν, των οποίων υψηλοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν πρόσφατα από τις αρχές στο Ισλαμαμπάντ.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Ομπάμα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, συνεχάρη το Πακιστάν για την πρόοδο που σημείωσε στον αγώνα κατά των ταλιμπάν που βρίσκονται στη χώρα αυτή, την οποία η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει στο παρελθόν για χαλαρή στάση απέναντί τους.
Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι συλλήψεις «δείχνουν ότι οι θέσεις για να κρυφτούν (οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν) είναι όλο και λιγότερες».
Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο από τον πρόεδρο Μπαράκ Οκμπάμα, συνδυάζει την επιτυχία του πολέμου στη χώρα αυτή με ένα διευρυμένο αγώνα κατά των Ταλιμπάν που έχουν βρει καταφύγιο στο Πακιστάν.
Η εφημερίδα New York Times έγραψε την Τρίτη ότι οι πακιστανικές αρχές έχουν συλλάβει τον Μουλά Αμπντούλ Καμπίρ, σημαντικό ηγέτη των Ταλιμπάν και ανώτερο στρατιωτικό ηγέτη που πολεμά τις αμερικανικές δυνάμεις στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Πρόσφατα, ο μουλάς Μπαραντάρ, που παρουσιάζεται ως ο στρατιωτικός ηγέτης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και το δεξί χέρι του ηγέτη τους, Μουλά Ομάρ, συνελήφθη από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Πακιστάν.
Συνολικά, τέσσερις πολύ καταζητούμενοι ηγέτες των Ταλιμπάν συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που ερμηνεύουν αυτή την επιτυχία, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να πείσει τους Πακιστανούς να δράσουν κατά των Αφγανών Ταλιμπάν στο έδαφός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου