Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Πρειδοποίηση-απειλή κατά ελικοπτέρου από την Άγκυρα ενώ πετούσε εντός ΕΕΧ στον Έβρο!


Μία νέα τακτική εκφοβισμού και αναχαιτίσεων των εναέριων μέσων της FRONTEX έχει αρχίσει και εφαρμόζει η Άγκυρα: Προειδοποιούν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης να απομακρυνθούν πριν καν αυτά φτάσουν στην όριο γραμμή! Κατ’αυτό τον τρόπο «επεκτείνουν» ψυχολογικά τον εναέριο χώρο τους κατά 500-2000 μέτρα εντός του ελληνικού εναέριου χώρου! Σήμερα π.χ. με μπαράζ εκπομπών (συνολικά 79 εκπομπές) από τον σταθμό ραντάρ του Τσανάκαλε προειδοποίησαν λιθουανικό ελικόπτερο που πετούσε εντός του ΕΕΧ στον άξονα Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου ότι πρέπει να απομακρυνθεί γιατί πλησιάζει στον τουρκικό εναέριο χώρο!
Πρόκειται για εντελώς παράνομη ενέργεια ή για την ακρίβεια άλλη μία παράνομη ενέργεια της ΄Αγκυρας στο Αιγαίο. Απαγορεύεται να απευθύνονται τέτοιου είδους μηνύματα από ένα κράτος προς εναέρια μέσα που κινούνται στον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους.
Εδώ δεν έχουμε ούτε καν FIR, έχουμε ΕΕΧ και μάλιστα με την πιο στενή του έννοια: Επάνω από χερσαία σύνορα!
Η σημερινή προειδοποίηση δεν ήταν πρώτη: Είχε συμβεί άλλη μία την προηγούμενη εβδομάδα. Το αεροσκάφος είχε παρενοχλήθηκε από τις 23:52 μέχρι τις 00:19 και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη στις 01:12.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου