Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Υπέρ της Ε.Ε. κατά του ΝΑΤΟ οι Σέρβοι.

Mικρή διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, δείχνει δημοσκόπηση.
Το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) του Μπόρις Τάντιτς και το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Τόμισλαβ Νίκολιτς κερδίζουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων στη Σερβία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Μίντιουμ Γκάλοπ» (Medium Gallup).
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στις μεγαλύτερες περιοχές της σερβικής επικράτειας - πλην του Κοσόβου- σε δείγμα 1.200 ατόμων, έδειξε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα λάμβανε το 30,6% των ψήφων, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές.Την ψήφο του στο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα θα έδινε το 29,9% των ερωτηθέντων.
Ακολουθούν το εθνικιστικό Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) με 8,3%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) με 6,7% και το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS) του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα με 6,2%. Όλα τα άλλα κόμματα δεν ξεπερνούν το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.
Στην ίδια δημοσκόπηση της «Medium Gallup» ερευνάται και η στάση των πολιτών της Σερβίας για την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υποστηρίζει το 62% των ερωτηθέντων, ενώ το 22% είναι κατά και το 16% αναποφάσιστο.
Σχετικά με το ΝΑΤΟ, τα ποσοστά είναι αντίστροφα. Το 61% τάχθηκε κατά και το 20% υπέρ της ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστών είναι 19%. Σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση που έγινε πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ αυξήθηκε κατά δέκα μονάδες.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου