Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σύγχρονο οπλοστάσιο επιθυμεί η Ρωσία


Η Ρωσία πρέπει να αποκτήσει νέα οπλικά συστήματα καθώς προσπαθεί να προσαρμόσει τις ένοπλες δυνάμεις της στις σημερινές απειλές, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα βασικό στόχο: να επανεξοπλίσουμε τον στρατό και το ναυτικό με νέα όπλα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, στη διάρκεια εκδήλωσης με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής προς τιμή του στρατεύματος-της Ημέρας των Υπερασπιστών της Μητέρας Πατρίδας.
«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε το καλύτερο, όπως έχει κάνει κατ΄ επανάληψη η χώρα, για να δημιουργήσουμε νέα, ποιοτικά εξοπλιστικά συστήματα και να αφήσουμε πίσω το σύστημα των μπαλωμάτων σε τρύπες παλαιών όπλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Μόσχα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την αγορά ενός ελικοπτεροφόρου πλοίου κλάσης Μιστράλ και έχει ανακοινώσει την αγορά μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροπλάνων από το Ισραήλ.
«Στρατηγικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού στρατού και ναυτικού, που θα είναι επαρκή για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απειλές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου