Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μικρή κάμψη των Ταλιμπάν από΄τις αμερικανικές επιχειρήσεις διαπιστώνει ο στρατηγός Πετρέους

Οι Ταλιμπάν στην περιοχή της Μάρζα, στο νότιο Αφγανιστάν, προβάλλουν "μια εντυπωσιακή" αντίσταση, αλλά οι δυνάμεις τους έχουν "καμφθεί λίγο" από την επιχείρηση που εξαπέλυσαν εναντίον τους οι διεθνείς και οι αφγανικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στον Κόλπο.
"Ορισμένοι μεταξύ αυτών αιφνιδιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η επιχείρηση. Αλλά υπάρχουν και 'σκληρά καρύδια', που συνεχίζουν να μάχονται χωρίς να θέτουν ερωτήματα", σημείωσε ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
Ο ίδιος προειδοποίησε εξάλλου τους Ταλιμπάν ότι η επιχείρηση αυτή αποτελεί μόνον την αρχή μιας "εκστρατείας, η οποία θα διαρκέσει 12 έως 18 μήνες".
Περίπου 15.000 αφγανοί στρατιώτες και στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων, με επικεφαλής τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση κατά της κωμόπολης Μάρζα, στην επαρχία Χελμάντ, που είναι το προπύργιο των Ταλιμπάν.
Είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιούν οι διεθνείς δυνάμεις, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που αποφάσισε να ακολουθηθεί στο Αφγανιστάν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οποία αναμένεται να επιτρέψει στην αφγανική κυβέρνηση να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης.
Συνολικά 14 στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής κατά των Ταλιμπάν, η οποία άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου στο νότιο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου