Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Επτά νεκροί μέσα σε δύο ημέρες για το ΝΑΤΟ


Άλλος ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ νεκρός, ο έβδομος μέσα σε δύο ημέρες.
Ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ χωρίς να διευκρινίσει αν έχασε τη ζωή του στη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην Μαρζάχ, προπύργιο των Ταλιμπάν.
Η εθνικότητα του στρατιώτη δεν αποκαλύφθηκε, αλλά είναι ο έβδομος που σκοτώνεται από την έναρξη της επιχείρησης Μουσταράκ στην Μαρζάχ.
Στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, περίπου 15.000 Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες εξαπέλυσαν μια τεράστια επιχείρηση κατά της πόλης αυτής στην επαρχία Χελμάντ.
Το ΝΑΤΟ έχει ανακοινώσει το θάνατο έξι ξένων στρατιωτών, τεσσάρων Αμερικανών και δύο Βρετανών, εκ των οποίων ο ένας στη διάρκεια της επιχείρησης Μουσταράκ.
Συνολικά από την αρχή της χρονιάς 74 ξένοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org. Το 2009 ήταν μέχρι τώρα η χρονιά με τις μεγαλύτερες απώλειες -520 -της πολυεθνούς δύναμης.

Nεκροί πέντε Αφγανοί

Πέντε Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν κατά λάθος και δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στο νότιο Αφγανιστάν, ένα συμβάν που δεν συνδέεται με την επιχείρηση που διεξάγεται κατά των ταλιμπάν στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το ΝΑΤΟ.
Τα θύματα θεωρήθηκε από λάθος ότι ήταν αντάρτες έτοιμοι να τοποθετήσουν βόμβες, εξήγησε η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (Isaf) σε ένα ανακοινωθέν.
«Ένα πλήγμα της Isaf εναντίον φερόμενων ως ανταρτών σκότωσε κατά λάθος πέντε αμάχους και τραυμάτισε δύο άλλους στην περιοχή Ζάρι, στην επαρχία Κανταχάρ σήμερα» Δευτέρα, αναφέρεται στο κείμενο.
«Το επεισόδιο αυτό δεν συνέβη στο πλαίσιο της επιχείρησης Μοσταράκ (Μαζί)», προσθέτει το ΝΑΤΟ, αναφερόμενο στην επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον ενός προπύργιου των ταλιμπάν στη Μάρζα, στην επαρχία Χελμάντ (νότια), στην οποία συμμετέχουν 15.000 στρατιώτες της Isaf και Αφγανοί στρατιώτες.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου