Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Άμεση επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης ζήτησε ο Μπαν Κι Μουν


Την άμεση επανάληψη των μεταξύ τους συνομιλιών προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πορεία προς την επίλυση των διαφωνιών τους ζήτησε από τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Όπως δήλωσε ο ίδιος "μόνιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, των συνόρων, των προσφύγων, της ασφάλειας, του εποικισμού και του νερού θα πρέπει να επιλυθούν μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων".
Αναφερόμενος στην επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την περιοχή ο γγ γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι "σε αυτή την κρίσιμη καμπή, το Ισραήλ θα πρέπει να απέχει από το να κάνει βήματα, τα οποία μπορεί να προκαταλάβουν τις διαπραγματεύσεις και να δημιουργήσουν εντάσεις".
Σύμφωνα με τον ίδιο ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ έχει προκαλέσει "παρατεταμένη ταλαιπωρία" στους Παλαιστίνιους και χαρακτήρισε το γεγονός αυτό απαράδεκτο και αντιπαραγωγικό" για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών. Παράλληλα ο Μπαν Κι Μουν καταδίκασε τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα "οι οποίες αδιακρίτως στοχεύουν κατά ισραηλινών αμάχων".
ΠΗΓΗ: agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου