Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ένταλμα σύλληψης για Ευρωπαίους εκδίδει το Ντουμπάι


 Το Ντουμπάι θα εκδώσει σύντομα εντάλματα σύλληψης 11 Ευρωπαίων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς στο αραβικό εμιράτο του Κόλπου και δεν αποκλείει ισραηλινή ανάμιξη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ, βρέθηκε νεκρός σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι τον περασμένο μήνα και η παλαιστινιακή ισλαμική μαχητική οργάνωση επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία στο εβραϊκό κράτος.
Οι ύποπτοι είναι από τη Βρετανία, τη Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντουμπάι, Ντάχι Χαλφάν Ταμίμ. Μία είναι γυναίκα.
Ένας κύριος ύποπτος, ο οποίος φέρει γαλλικό διαβατήριο, έφυγε από το Ντουμπάι για το Μόναχο μέσω Κατάρ μετά τη δολοφονία, πρόσθεσε ο Ταμίμ.
«Δεν αποκλείουμε την (ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών) Μοσάντ, αλλά όταν συλλάβουμε τους υπόπτους αυτούς θα ξέρουμε ποιος ήταν ο ιθύνων νους. Δεν έχουμε εκδώσει ακόμη εντάλματα σύλληψης, αλλά θα το κάνουμε σύντομα», είπε.
«Το Ισραήλ πραγματοποιεί πολλές δολοφονίες σε πολλές χώρες, ακόμα και σε χώρες με τις οποίες συμμαχεί», είπε ο Ταμίμ, προσθέτοντας πως ο Μαμπχούχ μπορεί να σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία.
Ο Ταμίμ είπε πως η αστυνομία έχει συλλάβει δύο Παλαιστινίους οι οποίοι φέρονται να παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη στη δολοφονία του Μαμπχούχ. Η τηλεόραση του Αλ Αραμπίγια ανέφερε πως οι δύο Παλαιστίνιοι παραδόθηκαν από την Ιορδανία.
Ο Ταμίμ είπε πως οι 11 είχαν νοικιάσει ένα δωμάτιο απέναντι από εκείνο του Μαχμπούχ περίπου την ώρα του θανάτου του. Όλοι τους φέρονται να έχουν εγκαταλείψει το Ντουμπάι.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου