Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Γαλλία: Ευρωπαϊκό ζήτημα η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ.


Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη αφορά όλους μας και πρέπει να το συζητάμε περισσότερο, δηλώνει το Παρίσι.
Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιερ Λελούς, υποστήριξε σήμερα στο Βουκουρέστι ότι το αντιπυραυλικό σύστημα που προτίθενται να εγκαταστήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Ευρώπη πρέπει να γίνει αντικείμενο περισσότερης συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων. «Θα ήθελα από την πλευρά μου η Ευρώπη να ενδιαφέρεται και να συζητεί περισσότερο για τα θέματα αυτά (...)», είπε ο γάλλος αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.
«Η προστασία της Ευρώπης έναντι πιθανών πυραυλικών πληγμάτων από χώρες» που ακολουθούν μία πολιτκή διάδοσης, «ορισμένες από τις οποίες εργάζονται κατά το μάλλον ή ήττον παράνομα για πυρηνική δύναμη, είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τη Ρωσία επίσης», πρόσθεσε.
Τον περασμένο Οκτώβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισαν τη συμφωνία της Βαρσοβίας, της Πράγας και του Βουκουρεστίου να δεχθούν στα εδάφη τους το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ρουμανία διευκρίνισε ότι θα δεχθεί στο έδαφός της συστήματα αναχαίτισης πυραύλων ως το 2015. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον το αντιπυραυλικό σύστημα αποβλέπει στην αντιμετώπιση πιθανής απειλής εκ μέρους του Ιράν.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου