Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

O Ραούφ Ντενκτάς, σφαγέας του κυπριακού Ελληνισμού, παραληρεί και πάλι...

`
`Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, την επόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί το μέλλον της συνεργασίας του κόμματος με τον πρόεδρο Χριστόφια, που αφορά στην παραμονή ή μη στο κυβερνητικό σχήμα. To ΔΗΚΟ θεωρεί ότι έγιναν ορισμένες κρίσιμες εθνικές υποχωρήσεις στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ σε ότι αφορά την παραμονή των εποίκων, την οριστική παραχώρηση περιοχών στους Τουρκοκύπριους κλπ και κατ'αυτό τον τρόπο θέλει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όπως έπραξε η ΕΔΕΚ

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι διήμερες συνομιλίες του προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Κάρογιαν, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι διαφωνίες των δυο πλευρών για το Κυπριακό.
Ο Μ.Καρογιάν χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «εποικοδομητική» και πρόσθεσε ότι τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα «με ειλικρίνεια και εντιμότητα».
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, πάντως, απέφυγε να εκφράσει την προσωπική του άποψη, λέγοντας ότι αυτή θα την καταθέσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Δημιουργική χαρακτήρισε τη συζήτηση και ο Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καταλήξει και σε θετικό αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ ένας από τους υπαίτιους του Κυπριακού δράματος ο Ραούφ Ντενκτάς κατηγορεί τον Mehmet Ali Talat ότι «ακολουθεί ενδοτική πολιτική»!
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Άδανα, ο Rauf Denktash είπε ότι «θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα δεδομένα στην Κύπρο», εξηγώντας ότι με αυτό εννοεί «την ύπαρξη δύο ισότιμων κυρίαρχων εθνών στο νησί». Αυτό βέβαια το κάνει γιατί υποστήριζει τον αντίπαλό του στις εκλογές του Απρειλίου Ντερβίς Έρογλου.
«Αυτό που υποστηρίζει ο Talat είναι ένα κράτος, ένα έθνος και μια κυριαρχία, και αυτό θα μας κάνει να παραδοθούμε,» είπε ο πρώην επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Ο Ντενκτάς τόνισε ότι ελπίζει πως «θα υπάρξει ένας υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές» της 18ης Απριλίου στα κατεχόμενα και ότι το τουρκοκυπριακό έθνος θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο που θα διατηρήσει το τουρκοκυπριακό κράτος και την εθνική κυριαρχία καθώς και το καθεστώς εγγυήτριας δύναμης για την Τουρκία».
«Έτσι, η ελληνοκυπριακή ηγεσία θα δει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα υποκύψουν και τότε μπορεί να υποστηριχθεί μια συμβιβαστική λύση,» συμπλήρωσε.
Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «εκείνο που επιθυμεί η ελληνοκυπριακή ηγεσία είναι μια νόμιμη κυβέρνηση στην Κύπρο, ενώ το σχέδιό της είναι να βγει η Τουρκία από την Κύπρο, ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου