Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σε εξέγερση καλεί η Χαμάς τους Παλαιστινίους


Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστινίους σε εξέγερση κατά της απόφασης του Νετανιάχου να εγγράψει ιερούς τόπους, που διεκδικούν και οι Μουσουλμάνοι, στην ιστορική κληρονομιά του Ισραήλ.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια κάλεσε σήμερα τους Παλαιστινίους της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης «να εξεγερθούν» για να υπερασπισθούν τους Αγίους Τόπους, έπειτα από την απόφαση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένγιαμιν Νετανιάχου να εντάξει στην εδαφική κληρονομιά του Ισραήλ δύο ιερών τόπων στη Χεβρώνα και στη Βηθλεέμ.
«Θα πρέπει ο λαός να εξεγερθεί απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και να σπάσει τις αλυσίδες σε απάντηση αυτής της απόφασης», τόνισε ο Χανίγια στους δημοσιογράφους στη Γάζα. Το σχέδιο αυτό «έχει στόχο να εκριζώσει την ταυτότητά μας, να αλλοιώσει τα ισλαμικά μνημεία και να κλέψει την ιστορία μας», πρόσθεσε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεσήκωσε κύματα αντιδράσεων και διαμαρτυριών ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να εγγράψει τον Τάφο της Ραχήλ στη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα - το οποίο ήδη αποτελεί αιτία για πολιτικο-θρησκευτικές αντιπαραθέσεις - στην κληρονομιά των ιστορικών μνημείων του Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου