Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εκ νέου στρατηγικός διάλογος Ισραήλ και ΗΠΑ


Ο «στρατηγικός διάλογος» Ισραήλ και Ην. Πολιτειών επαναλήφθηκε, με τη συνάντηση στην Ιερουσαλήμ του αμερικανού αναπληρωτή υπουργού των Εξωτερικών, Τζέϊμς Στάϊνμπεργκ, και του ισραηλινού υφυπουργού των Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν.
«Δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, σε βάθος, πάνω σε πολλά θέματα, περιφερειακά και διεθνή, κάτι που ενισχύει τη στρατηγική διμερή συνεργασία», ανακοίνωσε επίσημα η ισραηλινή πλευρά στο τέλος αυτής της συνάντησης. Διέρρευσε ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ συζητά το ίδιο θέμα στις ΗΠΑ) δέσποσε στις διαβουλεύσεις.
Προγραμματίστηκε για το χρονικό διάστημα έως το τέλος του 2010 μία συνάντηση σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.
Στην αρχή Μαρτίου, φθάνει στο Ισραήλ ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάϊντεν. Τον Μάρτιο, φθάνει στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ οι αναλυτές επισήμαναν «τον πολλαπλασιασμό» των διμερών επαφών εσχάτως.
Στο μεταξύ, στον ΟΗΕ η Ουάσινγκτον ασκεί πίεση στις «συμμαχικές» κυβερνήσεις στο θέμα του Ιράν. Ειδικά, ασκεί πιέσεις στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Βρετανία, Γερμανία, Κίνα, Ρωσία), να ενταθούν οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου