Geopolitical Research Institute.-Border Security/illegal immigration

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Οι Τουρκοκύπριοι εινα αρνητικοί στό να δωθεί μια λύση στο Κυπριακό.


Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το Κυπριακό και τη λύση του ,για τις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων,ιδιαίτερη αξία ομως εχει να δούμε ποιές ειναι και οι απόψεις των Τούρκοκυπρίων.
Η τουρκοκύπριακή εφημερίδα Κίπρις και η εταιρεία ΚΑΝΤΕΜ διεξήγαγαν μια έρευνα,τα αποτολέσματα της οποίας φιλοξενήθηκαν και από το defence.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν,οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να βρεθεί λύση για το Κυπριακό ενώ το 77,9% δηλώνει πως προτιμά τη λύση δύο χωριστών κρατών.Υπάρχει και μερίδα 41% που θέλει τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης .
Ως πρός την προοπτική ενοποίησης με την Τουρκία το 48,5% λεει οχι ,ενώ το 42,6% θα συμφωνούσε με αυτό το ενδεχόμενο.Τό 75,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μια λύση συνομοσπονδίας με οχι πολλές εξουσίες στην κεντρική κυβέρνηση και ενα 50,4% θα ήθελε μια ομοσπονδία μα ισχυρή κεντρική  κυβέρνηση.Απέναντι στο σχέδιο Ανάν το 30% θα διατηρόύσε θετική στάση και τέλος το 63% δεν ειναι αισιόδοξο για καλή κατάληξη των συνομιλιών μεταξύ τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου